Sensiplan tanfolyamA Sensiplan egy termékenységtudatos, természetes, cikluskövetéssel és önmegfigyeléssel működő fogamzásszabályozási módszer.A mesterséges védekezési/fogamzásgátló módszerekkel ellentétben ez hormonmentes, nem kíván semmiféle beavatkozást sem a test működésébe, sem a szexuális aktusba.

A természetes módszerek közül a tüneti-hőmérőzéses (más néven szimptotermál) kategóriába tartozik, 2011 óta viseli a Sensiplan nevet. A módszert egy német munkacsoport, az NFP AG dolgozta ki több mint 35 évvel ezelőtt. Azóta számos tudományos kutatás, vizsgálat és statisztika segíti és biztosítja azt, hogy a Sensiplan egy kimagasló hatékonysággal alkalmazható, logikus és érthető szabályrendszerű, könnyen elsajátítható és megbízható alternatíva legyen a fogamzásszabályozásban. Megfelelő alkalmazás esetén felveszi a versenyt a hormontartalmú készítményekkel.

A tanfolyam ideje alatt a döntő jelentőségű testi jelek megfigyelése, a biológia megismerése, a Sensiplan szabályainak megtanulása és begyakorlása a cél saját élmény által is.

A női test csendes, az elején még kódolt jelzései egészen pontosan megmutatják, hogy a ciklusban mikor van a termékeny és mikor a terméketlen szakasz. Ezek pontos meghatározásával mindig biztosan lehet tudni, hogy mikor lehet esély a fogamzásra és mikor nem.

De a Sensiplan nem csak egy nagyon hatékony és megbízható fogamzásszabályozási módszer! Tökéletes választás ahhoz is, hogy tudatosabban, ezáltal magabiztosabban szemlélhessük a testünket, megtanít együtt élni a termékenységünkkel, annak különböző testi és lelki megnyilvánulásaival, segít az önismeretben, megtanít ébernek lenni a saját testünkre, a ciklustörténéseinkre, a lelki folyamatainkra, egyszóval önMAGunkra.

Segít (vissza)kapcsolódni a természethez, és (újra) rátalálni a saját ritmusunkra, a saját áramlásunkra.

A tanfolyam 4+1 alkalomból áll, a saját ciklusod ritmusához alkalmazkodva találkozunk 4x újra és újra.A plusz egy találkozás egy ún. szupervíziós ülés, kb. fél évvel a tanfolyam vége, tehát a 4. alkalom után, hogy átbeszéljük az önállóan megélt, elmúlt fél éves időszak tapasztalatait és kérdéseit.

A tanulási folyamat szerves részét képezi a Természetes & biztonságos tankönyv és munkafüzet, melyek tartalmazzák a Sensiplan módszer tananyagát, a szabályrendszert rövidített formában, valamint kellő részletességgel érthetően és átláthatóan is, ill. gyakorlási feladatokat is. Kiváló segítséget jelentenek a tanfolyam utáni időkben is. Illetve bátran átörökíthetők a következő generációkra, hiszen ezeket az információkat mindenkinek tudnia kellene! Régen anyák adták át lányaiknak a tudást erről az elemi, a női lét meghatározó és szerves részéről, ami hagyományt aztán sajnos a tabusítás megállított.

A tanfolyamon megszerzed mindazt a hasznos és alkalmazandó tudást, ami a testedhez, a női részedhez és termékenységedhez iránytű, szótár és dekódoló rendszer, hogy aztán magabiztosan használhasd a módszert a fogamzás elkerüléséhez vagy éppen elősegítéséhez is.

A tanfolyam ára két részletben is fizethető, ebben az esetben az első alkalommal fizetendő 40 000 Ft,és harmadik találkozáskor pedig a fennmaradó 19 990 Ft.

 

Náluk foglalhatod: