György Irma+36 30 690 6235

irmandalak@gmail.com

 

Képzőművészkén több mint egy évtizede a középiskolai, majd az egyetemi éveim alatt tudatosult bennem, hogy a művészi önkifejezésé számomra nem csak a saját alkotásaimon keresztül nyilvánul meg. A művészetterápiában hiszek, amely magába foglalja a képzőművészet-terápiát, zene- terápia, mozgás-terápia, olyan kreatív tevékenység, mely során az alkotó illetve befogadó személy szavakkal alig kifejezhető, vagy nem kifejezhető tartalmakkal találkozik és él át. Minden korosztály megélheti segítő, gyógyító erejét. Eleinte magán tanulókkal való kiscsoportos foglalkozások, majd később egy napos workshopok, ezt követően táborok keretén belül kezdtem el csoportokkal a festés, rajzolás, forma – mintázásfoglalkozásokat, nagyobb gyerekektől a felnőtt korosztályig.

A jóga világa akaratlanul is közel került alkotói folyamataimhoz, hiszen sokszor kéz a kézben jár ameditatív elmélyülés által születő alkotó energia.

A rajzolás – festés, szoborkészítés belső intuíciónkra való fókusz, harmonizáló, feszültség és stressz oldó hatása lenyűgöző.A test és a pszihé összehangolásának lehetőségét rejti egy – egy ilyen foglalkozás, ahol néhány órában fizikai és belső lelki valónk kibontakozhat a gyakorlatok során. A mandalafestéshez nem kell tudnunk rajzolni, festeni, nem kell ügyes kezűnek lennünk, csupán nyitottnak.

A mandalafestést nem lehet rosszul csinálni!A mandala a mozgás, az élet kereke, az univerzum leképezése. Mindig egy középpontból indul, kifelé törekszik, a sokféleségből egyidejűleg halad egy közép felé. Ezt az alapmintát mindenki felismeri, mert magában hordozza magát az életet.

A mandalafestés révén egészségessé válik az ember!

A mandalafestés lelki békénk, egyensúlyunk visszanyerésének egyik eszköze lehet. Meditációra késztet a visszatérő forma és színharmónia. Belső figyelem, lecsendesülés kíséri az alkotási folyamatot. Segít a test és a lélek összhangját ismét megteremteni magunkban.Az ősi, egyszerű, középpont felé irányuló motívumokkal teli körforma kiegyensúlyozóan hat a személyiségünkre, másrészt maga a rajzolás, festés technikája segíti a bennünk felhalmozódott feszültségek feloldását. Ha egy mandala ábrázolásával foglalkozunk, úgy annak tökéletes struktúrája hasonlóan hat a mi saját struktúránkra. A mandalafestés jótékonyan, gyógyítóan hat az ember lelki – szellemi – fizikai állapotára, vagyis, eme hármasság egyensúlyának helyreállítására. A mandala festés révén egészségessé válik az ember.

Jelentkezz még ma a következő alkotói délutánra!