Felszeghy Márton+36 70 254 7058

felmarci@gmail.com

Jóga órarend

Várlak szeretettel az alábbi időpontokban:

Szerda: 10:00 - 11:45
Csütörtök: 09:30 - 11:00

 

Zenélés és Tai Ji Quan – ezzel a két művészettel foglalkozom tizenéves korom óta. A gyógyításművészete huszonéves korom közepén kezdett érdekelni. A Tai Ji Quan számomra szerelem volt első kipróbálásra, ezután kezdtem Qi Gong-gal és Kung Fu-val foglalkozni. 2004-ben kezdtem Tai Ji Quan-t oktatni, azóta vezettem csoportokat Budapesten és vidéken, tartottam táborokat, az utóbbi években pedig Berlinben is oktattam angolul és németül. Számomra ezek a módszerek egy nagy rendszer részét alkotják, amik különböző szinten tudnak segíteni az ember fejlődésében: nem csak az egészség megőrzésével, hanem azzal is foglalkoznak, hogy miként lehet felhasználni és finomítani energiánkat, ha már egészségesek vagyunk.

Gyógyászattal 2008-ban kezdtem el foglalkozni, kínai (Tui Na) masszázst, svéd masszázst  tanultam és természetgyógyászként akupresszúra szakirányt végeztem. E mellett softlézer terápiát és Prana Nadi energia kezelést is tanultam.Kezeléskor a hagyományos masszázsfogások mellett kínai gyógyászaton alapuló akupresszúrát, fülreflexterápiát, és esettől függően köpölyözést, talpmasszázst, softlézer kezelést és Prana Nadi-t ishasználok, ami nem csak a testi, hanem az ember energetikai rendeződését is segíti.A kínai gyógyászat különlegessége, hogy a testi és lelki diszharmóniákat is az energia rendszerbentörténő problémára vezeti vissza, és több ezer éves tudás alapján képes az energia rendszer kezelésén keresztül a külső és belső bajok (pl. lelki feszültség, fejfájások, emésztési problémák, stb) megszüntetésében segíteni. A kezelés során – ha a vendég nyitott erre – ajánlok olyan gyakorlatokat is (mozgások, Qigong gyakorlatok, akupresszúrás pontok kezelése, stb), amiket önállóan, otthon végezve segíthet harmóniájának fenntartásához.Tai Ji Quan és Qi Gong honlapom: www.taijiquan-experience.com (angolul és németül)

Tai Ji Quan, Qi Gong és akupresszúra edzések 

A Tai Ji Quan (régi írásmóddel Tai Chi Chuan) és Qi Gong (Chi Kung) kínai taoista eredetű módszerek, melyek testmozgáson, légzésen és megfelelő tudati hozzáálláson keresztül befolyásolják az energia (Qi) keringést. A Qi a híd a tudat és a test között, így a Qi-vel való munka a testre és a tudatra egyaránt hatással van.

A Tai Ji Quan mozdulatai könnyedek, lágyak, körkörösek, folyamatosak és harmonikusan áramoltatják a Qi-t és a vért. Olyan testmozgás, ami nem terheli túl a szervezetet, mégis minden részünket megmozgatja, javítja a tartást és a testtudatosságot. A Tai Ji Quan ismert relaxáló, harmonizáló hatásáról, ugyanakkor harcművészetként is ismert. Ezeken az edzéseken a harci vonatkozásokat csak érintjük, hogy a mozdulatok lényege jobban érthetővé váljon, de nem ez a fő irány. A Tai Ji Quan művészete gyakorlása során nem csak a mozgás művészetét finomítjuk, hanem önmagunkat is jobban megismerhetjük és alakíthatjuk.

A Qi Gong szó szerinti fordítása Qi-vel való munka. Mozdulatai egyszerűbbek, mint a Tai Ji Quan-é, koncentráltabban a Qi keringés befolyásolására törekszik. Nagyon sokféle irányzata van,  gyakorolhatják egészségmegőrzés vagy gyógyítás céljából, harci képességeket fejleszthetnek vele (pl. Shaolin szerzetesek), a meditáció testi-energetikai megalapozására is használhatják, vagy általános harmonizáló, közérzetjavító hatása miatt.

Számtalan gyakorlatsort fejlesztettek ki az évezredek során, ezen az edzésen olyan Qi Gong-okat szeretnék megmutatni, amelyek a mai ember gyakori problémáira megoldást adhatnak – mint kimerültség, feszültségek, koncentrációs zavar, érzelmi diszharmóniák és ezekhez kapcsolódó testi tünetek, pl.fejfájás, emésztési problémák, alvászavar stb.

A tudati és érzelmi diszharmóniák idővel testi szintű betegségeket is eredményezhetnek, arról nem is beszélve, hogy már önmagában tudati-érzelmi szinten szenvedést okoz, ami semmivel sem kevésbé valós egy ember számára, mint a fizikai tünet. Ezek mind a Qi keringésben megjelennek, és mivel a Qi a kapocs a tudat és a test között, ezért fog idővel a tudati probléma testi szinten is megjelenni. Ha már a Qi szintjén kezelni tudjuk a problémát, akkor egyrészt az érzelmi szintű szevedést is kezelni tudjuk, másrészt meg tudjuk előzni, hogy testi szinten megjelenjen, aminek a kezelése sokkal nehezebb lenne.

A jelenlevők igényeitől függően fogom alakítani az órák menetét és a megfelelő gyakorlatokat kiválasztani.

Akupresszúrás pontok kezelését is fogjuk tanulni, egyrészt a legfontosabb akupunktúrás pontok masszázsát, amivel igen sok testi és érzelmi problémára is hatni tudunk, másrészt a jelenlevők egyéni problémáira is keresünk hatékony pontokat.

Tai Ji Quan and Qi Gong

The Tai Ji Quan and Qi Gong are chineese taoist methods, which are used for the recreation and maintain of mental and body health, and helping to develop our good qualities.

The Tai Ji Quan is practiced as movements in defined order (forms). They seem as slow, mellow, cyclic, continuous motions. The practitioner during the form concentrates his mind on certain tasks, this is why we arrange inner development besides the body excercise.

The Qi Gong excercises are practiced in standing or sitting positions, its aim is the harmonic circulation of the human energy (Qi). According to the taoist methods between the mind and the body the Qi is the transmitter, so developing of Qi effects both body and mind.

Many artists, sportsmen, martial art practitioners, spiritual practitioners and elder peolple practice Tai Ji Quan and Qi Gong because of its many-sided effects.

For more informations (in english) please visit www.taijiquan-experience.com

Marci  szabadbanhidegben