Erdok Gábor+36 20 280 5114

gaerdok@gmail.com

Jóga órarend

Várlak szeretettel az alábbi időpontokban:

Péntek:

9:15 -10:15 Gentle Hatha yoga

17:00 – 18:15  Yín yoga   

Már fiatalon vonzódtam a keleti életmódhoz és tudományokhoz. Rengeteg könyvet olvastam ezotériáról, és nagyon érdekeltek a testről és az energiáról szóló ismeretek, a születés, az élet, az elmúlás, de főleg az élet és a filozófia. 

Sokat sportoltam a focitól a Kung Fuig és emellett nehéz fizikai munkát végeztem, leginkább az építőiparban dolgoztam, először festettem, majd házakat építettem.

A megterhelő munka és ahhoz kapcsolódó balesetek miatt a  30-as éveim vége felé vettem észre, hogy a testemnek egyre több szüksége van különböző külső segítségekre, mint például masszázsra, csontkovácsra, akupunktúrára és gyógyszerekre.

2009-tol kezdtem el Tai Chi-t tanulni (Kelowna, Kanada). A tanárom Mester Victor Shim, aki egyben energiagyógyász és növényszakértő. (www.ancientalternatives.com) Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy összehozott vele, ugyanis innen indult el a testi és lelki gyógyulásom és átalakulásom.

2010-tol kezdtem el gyakorolni a fizikai Hatha Yogát Kelownán, Kanadában.

Később egyre jobban éreztem a szükségét, hogy elvégezzem a Yoga tanár tanfolyamot. Több iskolát is megkerestem, végül rátálaltam a Tandava Yoga Studióra (Kelownában) ahol Jeff and Sonya Thomlinson Yoga tanárok segítségével végeztem el az iskolámat, 2016 és 2017-ben. Ma regisztrált Yoga tanár vagyok, (RYT500) az Amerikai Yoga Szövetség tagjaként. (a szervezet weboldalán megtálalható a nevem) 

A tanáraim Jeff es Sonya Thomlinson, közösen 14 évet töltöttek Yogi Amrit Desai-jal az USA-ban, akivel volt szerencsém később találkoznom és így személyes tanítást is kaphattam a Yogitól, amelyek a fizikai mellett Prana (energia) és filozófiatanításból álltak. 2017-ben megkaphattam a Sanskrit nevem: Vasudev

Mindemellett nagyon sok kisebb nagyobb fizikai programokon vettem részt, így lett belőlem tanár. Gentle (Gyengéd) Hatha, Yin Yoga, Restorative, Breathing, Prana, Meditation és Yoga Nidra Level III.

Az elmúlt években tanítottam a Gravity Fittness Centerben (Kelowna, Kanada) és Tandava Yoga Centerben (Kelowna, Kanada) is.

Ezeken az órákon találkozhatsz velem: 

GENTLE HATHA YOGA:

Swami Kripaluról elnevezett Kripalu Yoga stílust tanítom (Swami Kripalvananda (Kripalu) volt Yogi Amrit Desai mestere) A jógában tudjuk, hogy sok stílus származik Hatha szekvenálásából. A Kripalu jóga egyike azoknak, ami arra tanít, hogy úgy gyakorolj, ahogy éled (gyakorlod) az életed. A jóga minden formájában a légzési gyakorlatok (pranayama), a pózok (asana) és a meditáció mind ugyanolyan fontosak, de a Kripalu jóga azt tanítja, hogy a test a lényed középpontja, ezért tanulni kell tőle, és így lesz a testedet a legjobb tanárod.

A legfontosabb, hogy szoros kapcsolatot építsünk ki a testünkkel és érezzük, hogy hogyan viselkedik különböző pózokban. Ezt mindig figyelembe kell venni, mivel minden test különböző. A hangsúly a “nyomáspontokon” van, amelyek a fizikai testben érezhetőek, így fokozatosan megtanuljuk, hogy ne a könyvek és a szakértők által előírt a pózokat csináljuk, hanem úgy, hogy a legjobban illeszkedjen az egyéni testi megtapasztaláshoz.

Kripalu jóga gyakorlatok a szokásosnál hosszabb tartást igényelnek, és a meditációs gyakorlatok is hosszabbak, viszont segít felismerni a testetek korlátait és lehetőségeit.

 

YIN YOGA:

A Yin jóga ugyanazokkal a célokkal rendelkezik, mint bármely más jógaiskola.

Yin jóga tökéletesen kiegészíti a jóga dinamikus és izmos (yang) stílusait, amelyek hangsúlyozzák a belső hőt, valamint az izmok meghosszabbítását és összehúzódását. A Yin jóga általában a csípő, a medence és az alsó gerinc kötőszöveteire irányul.

A Yin a nőies, sötét, passzív, receptív, visszaverődő, visszahúzódó, hűvös, introspektív aspektus az életben. Prana/Chi/Energia a testben lévő kötőszöveten keresztül fut. Ezért ez a jóga arra lett kifejlesztve, hogy mélyen bejusson a kötőszövetbe, növelve a rugalmasságot, miközben élénkíti a test energiaközpontjait (nadis), hogy felszabadítsa az elzáródásokat és növelje az energiaáramlást. (azaz a kötőszövetek a meridiánok/útvonalak) 

A Yin jóga és a jóga más formái közötti elsődleges különbség az, hogy nem szabad használni az izmokat és a cél az, hogy hosszabb ideig, akár 3-5 percig is passzív pózban maradjunk.

 

Amrit Yoga Institute: https://amrityoga.org

Tandava Yoga Center:https://www.tandavayoga.ca

 

Jai Bhagwan