Elek Nóra+36 20 369 7377

nora.elek@gmail.com

Várlak szeretettel az alábbi időpontokban:

Hétfő: 17:45 - 19:45
Csütörtök: 18:45 - 21:00

 

Hétfő: 17:45 – 18:45 Pilates

Hétfő: 18:45 – 19:45 Preventív gerinctorna

Csütörtök: 18:45 – 19:45 Pilates

Csütörtök: 20:00 – 21:00 Gerinc + streching

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!”

A mozgás kiskorom óta szerves része az életemnek. Úszással kezdtem, majd modern táncot tanultam, illetve táncszínházban vettem részt. Később a jóga felé fordult a figyelmem, előbb hatha, majd ashtanga jógát gyakoroltam. Mivel sajnos sérülékeny a testem, így már fiatalon rákényszerültem, hogy preventív-gyógyító hatású mozgásformákat keressek, így találtam rá többek közt a Pilatesre is, és ezért tanultam preventív gerinctréninget.

A mozgás számomra óriási örömöt, teljes kikapcsolódást jelent. Azt szeretném, hogy akik eljönnek az órámra egy preventív, mégis hatékony edzést kapjanak, mely egyúttal lelki feltöltődést is nyújt a számukra.

Végzettségek:

  • Csoportos fintess instruktor – IWI
  • Pilates oktató – Fitness Company
  • Preventív gerinctréner – Almásy Mozgásakadémia
  • Core stabilizáció – Almásy Mozgásakadémia
  • Stretching – Almásy Mozgásakadémia
  •  Személyi edző  – IWI
  • PSX Függesztéses tréning – Almásy Mozgásakadémia
  • deepWORK Basic – IFHIAS
  • 3D Yoga oktató – Almásy Mozgásakadémia
  • Hatha jóga és vinyasza flow oktató – Monsoon Jóga Stúdió

Preventív gerinctréning: SpineUp!

SpineUp! órákra elsősorban hölgyeket várunk, mivel a balettból, jazztáncból vett elemekkel, áramló mozdulatokkal dolgoztatjuk meg a gerincünket az óra első felében, majd talajon végzett core izom erősítő gyakorlatokkal folytatjuk, és végül az elengedhetetlen nyújtással zárjuk az edzést. Az óra egészében kellemes lounge zenére dolgozunk, mely hozzásegít, hogy egyúttal mentálisan is kikapcsolódjunk. A tréning alapvetően egészséges embereknek összeállított preventív jellegű gyakorlatokból áll, ahol komoly fizikai terhelést kap a törzsizomzat (hát- és hasizmok), a comb- és farizmok, valamint a vállizmok, emiatt tökéletesen alkalmas az ülő életmódból adódó gerincpanaszok megelőzésére. Lényege a gerinc ízületeinek alapos átmozgatása, a gerinc működésében részt vevő izmok erősítése, nyújtása, és az egyensúly fejlesztése. A SpineUp! egy teljes testet átmozgató, fejlesztő-gyógyító hatású mozgásprogram, mely a folyamatosan áramló mozdulatoknak és a kellemes zenének köszönhetően a fizikai fáradtság mellett lelki feltöltődést is nyújt.

Pilates

A Pilates módszer megalkotójának, Joseph Hubertus Pilatesnek (1883-1967) a nevét viseli. Pilates azaz Joe bácsi a programját a „Kontroll művészetének” (Contrology) nevezte el, amely jól jelképezte a torna lényegét. Úgy vélte, hogy a gyenge egészségi állapot a modern életmódból, a helytelen testtartásból és a hatékonytalan, helytelen légzésből ered. A Pilates módszer lényege épp ezért a helyes testtartás és légzés, azaz a gyakorlatsorok pontos kivitelezése egy speciális légzéstechnika alkalmazása mellett. Nem a mennyiségen, hanem a minőségen és a rendszerességen van a hangsúly. A gyakorlatok a mélyen fekvő izomzatot mozgatják meg, javítják a testtartást és a koordinációs készséget, fejlesztik a testtudatot. Egyszerre erősítik és nyújtják az izmokat, ezért azok szép tónusosak lesznek. A Pilates rendkívül jól személyre szabható, ezért gyakorlatilag mindenki számára gyümölcsöző testmozgást jelent, nemtől, életkortól és edzettségi állapottól függetlenül próbáljuk ki bátran!

Szeretettel várlak Pilates és SpineUp! óráimon!