Yumeiho+thai+shiatsu masszázs

[60 perc / 90 perc]


Három, keletről származó masszázstechnika leghatásosabb fogásai egyben!

Ez a masszázstípus csak nálam, és itt a Zöldszigetben elérhető. Kényelmes, laza ruházatban, vivőanyagok nélkül, a földön, matracon zajlik.

Az ötvözés lényege abban rejlik és az a célom vele, hogy minden esetben egyénre szabva, az aktuális állapotnak megfelelő legyen a masszázs erőssége, a fogások, nyomások, nyújtások, a gyakorlatok ideje és sorrendje. Holisztikus megközelítéssel dolgozom, melyben vendég és masszőr is egész emberként, aktívan van jelen. Amikor eljössz hozzám, a legjobb tudásom és legtisztább érzékelésem és érzéseim szerint állítom össze az aznapi találkozásunk menetét az aktuális állapotodnak, ill. kérésednek megfelelően. Éppen ezért sosem fogsz ugyanazzal a forgatókönyvvel találkozni, minden alkalom egyéni és egyedi lesz.

Keleten a masszázsterápiákra jellemző, hogy a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, és erő helyett a rugalmasság és az ellenálló képesség fokozása a cél. Mind az izmok, mind az ízületek jó energetikája elengedhetetlenül fontos a rugalmasság megőrzéséhez. A masszázs végén frissebbnek, kiegyensúlyozottabbnak fogod magad érezni! 

’Egy nagy viharban az a fa marad ép és tud dacolni a széllel, amelyik rugalmas, és ha szükséges, el is hajlik. Amelyik fa keményen és erősen ellenáll, eltörik.’

A masszázs célja a teljes külső-belső harmónia elérése. Ehhez fókuszáltan figyelek az energetikai rendszer harmonizálására is. Az energiapályák ismeretében együtt törekszünk az energia áramlásának biztosítására, az esetleges elakadások vagy túltöltődések feloldására.  Itt sok a kimozgatás, különböző akupressszúrás pontokat érintek az egészség és egyensúly érdekében. A nagyszerűség abban rejlik, hogy az izmokat együtt, közös munkával meg is nyújtjuk, a saját test súlyát és a légzést használva. Az ízületeket finoman átmozgatjuk – maximális figyelemmel ügyelve a határaidra! -, ezzel segítve a keringést és az esetleges blokkok oldását. 

Hosszú távon, a masszázs folyamatos alkalmazásával megteremthető a fizikai és energetikai rendszerek közötti összhang, ezáltal erősítve az immunrendszert és megelőzve a betegségek kialakulását.

A JÓL-LÉT számodra is elérhető! Kérlek, hívj az időpontfoglalás előtt, beszéljünk és találkozzunk!

Ha a masszázsok egyediségéről szívesen tájékozódsz, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót. 

A yumeiho masszázs japán eredetű masszázs, célja a testsúlyközpont megtalálása, a test szimmetriájának helyreállítása és tartóssá tétele elmozdulás esetén. (Az elmélet hátterét az adja, hogy attól a ponttól kezdve, hogy négy helyett két lábon járunk, nem tud a test szimmetrikusan működni.) Ha a kereszt-csípőcsonti ízület elmozdul, az elmozdítja a gerincet, az egész vázrendszert, az izomzat elkezd kompenzálni, merevség, fájdalmak, ízületi problémák jeleznek először, az energiapályák is blokkolódnak, ami végső soron és hosszú távon a belső szerveket sem hagyja érintetlenül.

A masszázs során nyomó-gyúró mozdulatokkal ellazítom az izmokat, a légzés és a nyújtások segítségével együtt oldjuk az energiarendszer blokkjait. Ennek a stimulációnak az áldásos hatása az ízületekben levő feszültség oldódása, melyet néha egy-egy roppanó hang is kísér. Ez után azonnal jelentkezik az a könnyebbség, amitől összességében a folyamat végén sokkal lazábbnak, felszabadultabbnak és energikusabbnak érezhetjük magunkat, mint előtte.

A thai masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, és technikájával ugyancsak az energia szabad áramlását kívánja biztosítani, a test egész energiarendszerének kiegyensúlyozásával. A masszázs során oldódik a fájdalom, a merevség. A speciális kimozgatásos fogásokkal a rugalmas hajlékonyság elérése a cél. Minden elérhető izomcsoportot és hozzáférhető ízületet megdolgozunk, a mozdulatokhoz, testhelyzetekhez, a nyomáshoz a kezeimen kívül használom pl. a könyökömet, lábamat, talpamat, térdemet is. Az erőt nem az izmaim adják, hanem a saját testsúlyom és a technika. A maximális hatékonyság úgy érhető el, hogy a vendég aktívan, tudatos ki- és belégzéssel kíséri a folyamatot, megkönnyítve ezzel is az áramlást. Az egymásra hangolódás az erőlködésmentes, könnyed, egyenletes ritmusú, nyugodt mozdulatok kivitelezése miatt is elengedhetetlenül fontos.

A shiatsu masszázs ugyancsak Japánból származik, de a több ezer éves kínai hagyományos orvoslás akupresszúrás pontnyomása az elméleti alapja. Fogásai a nyomás és nyújtás. Legfőképpen a meridiánok (energiapályák) mentén, az azokon található pontok érintésére, tonizálására, fellazítására fókuszálok. Ennél a masszázsnál is cél a testenergia szabad áramlásának és megfelelő eloszlatásának biztosítása. Mivel egész-ségben gondolkodom, kiemelt figyelmet fordítok a has (hara) és a fej masszírozására. A hasban (harában) kapcsolat teremthető az összes meridiánfunkcióval, mert az életfenntartó folyamatok itt futnak össze. Egy, a talp reflexzónáihoz hasonló „térkép” található itt is, amit ha megdolgozunk, kihat az összes testi működésre.

A fej és arc kezelése a legmegnyugtatóbb része a masszázsnak. Sokan hajlamosak lehetünk „fejnehezek” lenni, sok energiát és feszültséget tudunk felhalmozni a fejünkben. A shiatsu ezeket is segít oldani, fokozza a véráramlást is, sokkal kisimultabbak lehetünk a masszázs végén.  

Erre a szolgáltatásra az online időpontfoglalón keresztül nem tudsz bejelentkezni, kérlek, hívj az időpontfoglalás előtt!

 

Náluk foglalhatod: