Thai talp és lábmasszázs



A thai lábmasszázs eltér az itthon szokásos láb- és talpmasszázsoktól. Ez az egyik legősibb thai orvoslási módszer, és már több mint 3000 éve alkalmazzák.

A kezelés során combközépig masszírozunk, és nem csak a talp, de az egész lábszár és térd alapos, hatékony masszírozása történik, speciális fogásokkal. Több, mint egy kellemes közérzetjavító masszázs, mivel a szervezet öngyógyító folyamatait is képes beindítani. A helyi kellemes érzet mellett az energiapályákon keresztül segíti az öngyógyító folyamatokat, oldja a blokkokat.Az a láb, amelyet éppen nem kezelünk, egy speciális hajtási technikával készített “törölköző csizmában” pihen.

A talpmasszázs kiindulópontja a testünk szerveinek összeköttetése talpunk különböző felületeivel.A közvetítő csatornák azonban ebben a kezelésben az idegek helyett az energiapályák, ugyanis azt az elvet követjük, hogy egészségünk alapja az energia áramlásának akadálytalan működése, amelyeken keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával a szervek működése pozitívan befolyásolható.

Ebben a kezelésben különlegesség még, hogy a masszázs során a kézi masszázsfogások mellett a reflexpontok stimulálására egy “kis doktor”-nak nevezett segédpálcikát is használunk, amellyel nemcsak a reflexpontokat kezeljük, hanem masszázsmozdulatokat is végzünk. A kezelést egy kellemes,rövid váll- és fejmasszírozással zárjuk le. Az egész masszázsfolyamat fájdalommentes.

A thai talp- és lábmasszázs pár élettani hatása említésképpen:

– A vegetatív idegrendszerre hatva fájdalomcsillapító, stresszoldó hatású

– Lazító, feszültségoldó hatása van a kezelt területeken lévő izmokban és ízületekben

– Serkenti a nyirokkeringést

– A kezelés lehetővé teszi az életenergia szabad áramlását a testben

 

Náluk foglalhatod: