Shiatzu MasszázsA SHIATSU japán szó, ujjnyomást jelent. Az elnevezés magára az alaptechnikára utal, a kezelés során leggyakrabban így érintjük a kezelt személyt. A SHIATSU egy energetikai kezelés, az életerő és az életenergia harmonizálására szolgál. Alapja a hagyományos kínai gyógyászat, mely a Csí-az éltető energia áramlását feltételezi az emberi testben. Testi-lelki működésünk, gondolataink hátterében ennek az energiának az áramlása húzódik meg. Az egész testünket behálózó csatornarendszer, azaz az úgynevezett meridián rendszer érintésén alapuló kezelés. Az energia rendszer, ami a szerveket összeköti, a meridián vonal-rendszer vízszintes és függőleges irányban. A SHIATSU az embert magát a hármas egységben tekinti egésznek:TEST- SZELLEM-LÉLEK. Nem tüneteket sebtapaszol, hanem az embert gyógyítja. A kínai gyógyászat elméletei és tapasztalatai alapján kezeli a betegségeket. A keleti orvoslás létrejöttének célja azegészség megőrzése és a betegségek megelőzése. A filozófia alap a Taoizmus, a Tao világ rendje és törvénye.

Keleten az emberi testet egy nagy világmindenség egy kis részének tekintik, valamint azt vallják, hogya jin és a jang, valamint az öt elem uralma alá tartozik. Az állandóan változó, mozgó energiák a világban kiegyenlítésre törekednek. A SHIATSU nem kívánja ezt manipulálni, nem akar beleavatkozni, hanem egy olyan környezetet kíván megteremteni, ahol ez a törvény érvényesülhet. Nem veszünk el és nem adunk energiát, hanem szabad utat adunk neki az egészséges, normál áramlásához, bárhol is keletkezett elakadás a testben. A kezelő a kezelés időtartama alatt koncentrált figyelemmel, teljesen jelen van, hogy tudja érzékelni a kezelt személy testének visszajelzéseit, érzékelje kezével az energiahiányos részeket és azt, hogy hová milyen erősségű nyomást kell kifejteni.

A nyomás erősségének sohasem fájdalom okozása a célja. A kezelő igyekszik felvenni a kezelt személy légzésének ritmusát egy mélyebb kapcsolat elérése érdekében. A kezelés először hason fekve történik, ringatásokkal, tenyér és hüvelykujj-nyomásokkal a meridián pontok mentén, a háton, a lábakon, a talpon, majd háton fekve a karon, a kézfejen, a fejen és az arcon, végül pedig ülve a vállakon, nyakon. Nagyon kellemes, energetizáló, az önmagunkkal való egységben létezés  élményében ringatózás, feltöltődés, harmonizálódás lehetőségét teremti meg.

A SHIATSU kezelés hatásai:

-jobb közérzet-derűs, optimistább lelkiállapot-a fájdalmak enyhülnek, eltűnnek-szervek harmonikusabb működése-erősödik a testtudatosság:a testtel érzett egységet erősíti, megtartja

A teljes kezelés időtartama 90-120 perc.

 

Náluk foglalhatod: