Paraffinos kéz- és lábápolás 

A paraffinos kezelés mélymeleg terápia, felfrissíti, puhává varázsolja, vitaminokban gazdaggá teszi kéz- és lábbőrünket. A paraffint különleges illóolajokkal és E-vitaminnal gazdagítják. A kezelés alatt a meleg hatására az ápoló anyagok könnyen felszívódnak a megnyílt pórusokba. Már az első kezelés után, a kiszáradt és repedezett bőr láthatóan simábbá, rugalmasabbá válik  

A paraffin jótékony hatásai: 

A meleg paraffinos ápolás jótékony hatással van a bőrre, az ízületekre, a körmökre.

Alkalmazása sokrétű: a gyógyászatban ízületi gyulladások kezelésére napjainkban egyre jobban elterjed, szinte hozzá tartozik a szokásos kezelésekhez.

A paraffin rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a szaunához hasonlóan fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet, tágítja a pórusokat, ezáltal lehetővé teszi a bőrtápláló hidratáló krémek tökéletes felszívódását.

A kéz- és láb ápolásához ma már elengedhetetlen, hogy paraffinos kezelésben is részesítsük vendégeinket. A házimunka, papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, de az előrehaladott életkor is – és még rengeteg dolog – mind maguk után vonják a speciális kezeléseket. A kiszáradt, repedezett, érzékeny bőrre tökéletes megoldás a paraffin kezelés. 

Mi is a paraffin? 

Köznapi nyelven a paraffin viaszt értjük rajta. Olvadáspontja a benne található molekulák átlagos hosszától függően 47-64°C.

Paraffin kezelés menete: 

Kezelt kezet vagy lábat megtisztítjuk és fertőtlenítjük, ezáltal megnyílnak a pólusok és jobban beszívja a krémet. Majd bekenjük, bemasszírozzuk a területet. A lágy paraffin hőmérséklete megegyezik egy jó meleg fürdővíz hőmérsékletével, a bőrnek hozzá kell szoknia Röviden, nem áztatva, kb. 2-4 alkalommal belemártjuk a kezelt területet a paraffinba. Műanyag kesztyűt húzunk rá, majd frottír kesztyűt.

Hatásidő: 10-20 perc.

Eközben a paraffin kihűl, a krémek felszívódnak, kifejtik jótékony hatásukat. Majd a kesztyűt és a paraffint eltávolítjuk. Bőrtípusnak, igénynek megfelelő utókezelő anyag felhordása, bemasszírozása következik. 

 A kezelés eredménye azonnal látható: csodálatosan puha, sima, egészséges kéz- illetve lábbőr

A kezelést ajánlott 1-3 hetente ismételni, bőrtípustól, évszaktól függően.

paraffinos_kzpols parafin_lab_1

 

Náluk foglalhatod: