Egyéni hangfürdő – segítő beszélgetésselTöbb éve foglalkozom mindenféle segítő tevékenységgel. Ez idő alatt megtapasztaltam, hogy jól esik a hozzám érkezőnek, ha a kezelés előtt leteheti, kibeszélheti magából ami éppen benne van, illetve a kezelés végén ismegoszthatja az élményét. Így a találkozások időtartama 90-110 perc közöttiek lehetnek.

A hangfürdő azon változata, mikor egyéni kezelés történik, és a hangtálak a testeden vannak. A hangtálas kezeléseknél, mivel mérhető fizikai energia bevitelről van szó, a placebó-hatást kizárhatjuk. A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végig áramlanak az egész testben. Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede vízből áll és szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész szervezetünkre. A bőrön keresztül hatolnak testünkbe a rezgések, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, megmozgatva a sejtmembránt, így segítve a sejtek közötti áramlást és a méregtelenítő folyamatokat.

A hangmasszázs másik hatása, hogy a folyamatos felhangokban gazdag hangzás könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatja az agyat alfa, és théta hullámokkal rendelkező állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot jótékonyan hat testi, lelki és szellemi működésünkre. Agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stressz- állapotot. Megtörténik az elengedés, a teljes lazítás. A hangtálakból egyenletes ritmusban áramló hang és rezgés segíti a szerotonin és az endorfin (boldogság hormonok) felszabadítását, és folyamatos szétáramlását is. Boldogságérzet árad szét bennünk.Az érzelmek harmonizálása által a test is egészségesebb lesz. Ahogy jobb hangulatba kerülünk, ahogy oldódnak a félelmeink, úgy ez a lelkiállapot a testet és a lelket is egészségesebb működésre hangolja. Pozitív hatást gyakorol az izomtónusra, a pulzusra, a vérnyomásra. Ennek következtében az immunrendszer aktivizálódik és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

A kezelés során egy kezelőágyon fekszel hason (kb 30 perc), majd hanyatt (kb 30 perc) fekvésben és a tálakat mozgatom rajtad, illetve egyéb hangeszközöket is bevetek. (tingshaw, koshi)Ha hangmasszázsra jössz hozzám, minden alkalom más lesz, nem csak a kezelés, de a megélésed is. Hiszen minden alkalommal már Te is más leszel. Személytől, problémától függően általában 3-5 kezelés ajánlott, heti, kétheti vagy háromheti rendszerességgel.

 

Náluk foglalhatod: