Gyerekmasszázs

[ 30 perc ]


A masszázs nagyon jó hatással van a fizikai és lelki állapotra nem csak a felnőtteknél, hanem a gyerekeknél  is.
Azoknál a gyermekeknél, akik egész nap az iskolapadban görnyedve ülnek, nehéz iskolatáskát cipelnek, és a számonkérések stresszeit is a hátunkon viselik – gyakran fordul elő hát-, nyak- és fejfájdalom. Az ő  esetükben egy hát-, nyak-, fej-, vállövi masszázs sokat javít.
Kamaszoknál gyakran fordul elő, hogy rövid idő alatt hirtelen megnőnek. Ha az izomzat nem tudja tartani a növekedési ütemet, gyakran fordul elő, hogy a túlzott megterhelés miatt fájdalmat éreznek az adott izomzatban. A masszázs során a terhelésnek kitett területeket kezeljük: gerinc melletti izmok, hát, vállak, nyak, lábak – valamint a fej és talpak.
Mivel a fiatalok csontozata, ízülete és izomzata sokkal gyengébb, mint a felnőtteknek, ezért különös figyelemmel és szakértelemmel kell őket kezelni. 
A masszázs másik fontos hatása, a lelki hatás. A masszázs egy bizalmon alapuló kapcsolat, különösen a gyerekeknél. Ha ez a bizalom kialakul a gyerekek és a terapeuta között, sok esetben megnyílnak, elmondják bánatukat, nehézségeiket, kiöntik a lelküket. Különösen fontos ez a kamaszkorban előforduló nehézségek esetén. Ráadásul a kellemes masszírozó mozdulatok, csendes környezet, halk zene mellett sok feszültség tud oldódni.
A kezelések végén egy felszabadult, mosolygós, vidám gyermek távozik. 
Amennyiben a szülő szeretné, akár részt is vehet magában a masszázsban – ezzel is erősítve a köztük lévő köteléket, az egymásra hangolódást.
Stresszes világunkban, amikor alig marad időnk, alkalmunk és energiánk arra, hogy gyermekeinket megszentelt figyelemmel ajándékozzuk meg, különösen nagy jelentősége van az ilyen alkalmaknak. 
A masszázs minden esetben a gyermek beleegyezésével – valamint 14 éves korig a hozzátartozó jelenlétében zajlik. Ennél idősebb gyermeknél ez megbeszélés alapján történik – megválaszthatják, hogy szeretnék. A gyermekmasszázs alapvetően egy olajos masszázs, bugyiban / kisnadrágban történik. Abban az esetben, ha a gyermek nem szeretne levetkőzni, akkor egy vékony pamut nadrágban és pólóban is történhet a masszázs – ebben az esetben KoroKan Junior masszázst végzek.
Masszázs időtartama:
3 – 9 éveseknek 15-20 perc: 3000 Ft / alkalom
10 – 16 éveseknek 30 perc: 4000 Ft / alkalom
Szeretettel várlak!

 

Náluk foglalhatod: