FülgyertyázásA népi gyógyászatban már évezredek óta alkalmazott eszköz, mely a hallójáratba helyezett gyertya égése során fejti ki jótékony hatását. A kezelés során enyhe hő és vákuum keletkezik, mely segíthet a felső légúti és  fülpanaszok enyhítésében. Kiválóan alkalmazható terápia nátha, megfázás, allergia, fülzúgás, fülfájás, nyomásproblémák, migrén és fokozott fülzsír termelődés esetén.A kezelés során nyugtatóan hat, segít az ellazulásban, stresszoldásban, hozzájárul a jó közérzet kialakításához, segíti a szervezet energia egyensúlyának fenntartását. Kézzel készített, különböző, az adott panaszoknak és igényeknek megfelelő illóolajokkal átitatott fülgyertyát használunk. A gyertyák alján található többrétegű gézfilter kellemes érzést biztosít a kezelés közben, és egyben maximális biztonságot is nyújt. A fülgyertya kezelés kiegészítő terápiaként szolgál az esetleges egészségügyi panaszokra. Felerősíti az orvosi terápiák hatékonyságát, és nem helyettesítik azokat.

A fülgyertyákhoz használt illóolajok a következő panaszokban fejtik ki jótékony hatásukat:– Citromfű: stressz, migrén, fejfájás, frontérzékenység– Eukaliptusz: légzési problémák, megfázás– Levendula: fejfájás, méregtelenítés, nyugtalanság– Rozmaring: rossz közérzet, levertség– Propolisz: megfázás, gyulladások, asztma, legyengült immunrendszer–A fülgyertya használható ajánlható:– Krónikus fülpanaszokra (pl. fülzúgás, fokozott fülzsír termelődés),– Melléküreg-gyulladás,– Allergia esetén,– Arc- és fejmasszázs végén, relaxációhoz– Bárkinek, aki sokat dolgozik a szabadban, poros, zajos, szeles helyeken,– Sokat repül,– Sokat úszik.

Nem javasoljuk a fülgyertyázást akkor:– Ha a kezelt személy nem képes nyugodtan feküdni, mert pl. erősen köhög, tüsszög– 3 éves kor alatt– Allergia a fülgyertya bármely összetevőjére (pamutvászon, méhviasz, paraffin, természetes színezékek (karotin, klorofill, tealevél), illóolajok vagy propolisz– Heveny fülgyulladás, fülfolyás esetén– Dobhártyasérülés, műdobhártya, fülimplantátumok, grommetek, beültetett csövek, kochleáris implantátumok meglétekor a fülgyertyát a fülcimpa mögött helyezzük el.

 

Náluk foglalhatod: