Egyéni hangfürdő – relaxálás hangtálakkal

[ 30 perc / 60 perc )

[5.500.- / 10.000.-]

Lehetnek olyan napok az életünkben, mikor pattanásig feszülnek az idegeink, folyton stresszben vagyunk. Ilyenkor jól jöhet a lazítás, ami a stressz leghatékonyabb ellenszere. Az egyéni hangfürdő célja, hogy harmonizáljon, megnyugtasson, akár el is aludhatunk a kezelés alatt. Az egészséges szervezet jól hangolt, saját frekvenciáján rezeg. Ezt a harmóniát zavarják meg a külső tényezők, mint veszekedés, ordítozás, rohanás illetve belső tényezők, mint neheztelés, harag, düh. A hangtálak rezonanciája viszont úgy stimulálja a szöveteket, hogy az képes legyen ismét saját frekvenciáján rezegni.

A hangfürdő azon változata, mikor egyéni kezelés történik, és a hangtálak a testeden vannak. A hangtálas kezeléseknél, mivel mérhető fizikai energia bevitelről van szó, a placebó-hatást kizárhatjuk. A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végig áramlanak az egész testben. Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede vízből áll és szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész szervezetünkre. A bőrön keresztül hatolnak testünkbe a rezgések, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, megmozgatva a sejtmembránt, így segítve a sejtek közötti áramlást és a méregtelenítő folyamatokat.

A hangmasszázs másik hatása, hogy a folyamatos felhangokban gazdag hangzás könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatja az agyat alfa, és théta hullámokkal rendelkező állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot jótékonyan hat testi, lelki és szellemi működésünkre. Agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stressz- állapotot. Megtörténik az elengedés, a teljes lazítás. A hangtálakból egyenletes ritmusban áramló hang és rezgés segíti a szerotonin és az endorfin (boldogság hormonok) felszabadítását, és folyamatos szétáramlását is. Boldogságérzet árad szét bennünk.

Az érzelmek harmonizálása által a test is egészségesebb lesz. Ahogy jobb hangulatba kerülünk, ahogy oldódnak a félelmeink, úgy ez a lelkiállapot a testet és a lelket is egészségesebb működésre hangolja. Pozitív hatást gyakorol az izomtónusra, a pulzusra, a vérnyomásra. Ennek következtében az immunrendszer aktivizálódik és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

A kezelés ruhában történik, egy kezelőágyon. A kezelés célja, hogy oldja az izomfeszültséget, s olyan relaxált állapotot idézzen elő, minek következtében tested feltöltődik testi-lelki erővel, megnyugszol. Mindannyian mások vagyunk, így a hangtálak hangjára sem egyformán reagálunk. Ha valaki mást tapasztal, mint amit elvárt, vagy amiről másoktól hallott, ne aggódjon. Ha hangok felélénkíthetik az érzékeket, hangulatokat ébreszthetnek, vagy emlékeket eleveníthetnek fel. Ha többszöri próbálkozás után sem okoz jó érzéseket a hangtálak zengése, úgy átmenetileg érdemes más, a rezgésterápia körébe tartozó eszközt keresni.

Eddigi tapasztalat, hogy a hangtálak annál jobban hatnak, minél többször alkalmazzuk. Van aki már azelső alkalom után bele tud teljesen lazulni a hangok világába, van aki a harmadik alkalom után érzi, hogy a csontjáig hatoltak a rezgések, van aki napokig, hetekig érzi a nyugalmat.

A 30 perceset akkor ajánlom, mikor még csak ismerkedsz a hangtálak rezgéseivel, most nyitsz egymás jellegű masszázs felé.

Ajánlott mennyiség 3-5 alkalom, heti-kétheti rendszerességgel.

Szeretettel várlak!Andrea

 

Náluk foglalhatod: