Tibeti hangterápia 

 Az univerzumban, és annak részeként testünkben, minden rezgésben van. Környezetünk rezgései sajnos gyakran disszonánsak, amit idővel testünk is átvesz, és a disszonáns rezgésekre a test előbb-utóbb betegséggel reagál.

A hangtál csodálatos hangvilla, ami segít testünk-lelkünk újrahangolásában, segít visszahozni a harmóniát. A hangtálak hangja-csendje segít meghallani a saját belső hangjainkat, visszajuttat az ősbizalom állapotába. A hangtálak rezgése egyfajta módosult tudatállapotot hoz létre, az agy hullámait alfa hullámokra változtatja, ami lehetővé teszi, hogy testünk öngyógyító mechanizmusai működésbe lépjenek.

A hangtálak rezgése ellazultságot eredményez, fizikai és mentális síkon egyaránt. Megkönnyíti az elengedést, ami elősegíti a betegségeket előidéző mentális blokkok oldódását. Harmonizálja a testet és a szellemet. Támogatja és javítja a testérzékelést. Egyfajta hullám, vagy rezgésterápia, amely a teljes testre gyakorol hatást, mintegy újrahangolja, harmonizálja a testi és lelki folyamatokat egyaránt.

Minden kultúra, népcsoport gyógyítói, sámánjai egymástól függetlenül alkalmaztak eszközöket a transzállapot előidézésére. Ezek között előfordultak hallucinogén hatású növényi szerek is, de legtöbb esetben különböző hangszerek, zeneszerszámok ritmikus alkalmazásával érték el a kívánt hatást. Ezek között találhatunk különféle dobokat – pl. a szkíta népcsoportok, vagy észak-amerikai indián törzsek sámándobjai, kürtöket, csengőket, gongokat, vagy akár a dijeridoot. Különböző hangtálakat a világon sokfelé használnak, Indiában, Tibetben, Nepálban, Kínában és Japánban is.

Ma már közismert, hogy nagyon sok betegség előidéző okai között, az egyéb kockázati tényezők mellett, előkelő helyet foglalnak el a lelki eredetű problémák. A stressz, a negatív érzelmek (düh, félelem, gyűlölet), a frusztrációink, a vágyaink és lehetőségeink között tátongó szakadékok, hamis én-képünk, bizonytalanságaink, párkapcsolati problémáink mind-mind felborítják lelkünk és testünk harmóniáját. A harmóniához való visszatalálás a gyógyulást is elősegíti, de kihat társas kapcsolatainkra, közösségekben való szerepvállalásainkra, és az azoknak történő megfelelésre is. A tibeti hangterápia a test és lélek harmonizálásával segíti elő a gyógyulást, illetve az egészség megőrzését.

Terápiás alkalmazás tekintetében kiemelném az idegrendszerre, a hormonális működésre, a nyirokrendszerre, valamint az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatását.Jól alkalmazható mentális hátterű problémáknál:

 • depresszió,
 • pánikbetegség,
 • alvászavarok,
 • fóbiák,
 • valamint gyermekeknél különböző viselkedési zavarok,
 • tanulási problémák (pl. ismeretlen hátterű, túlzott agresszió, szorongás, hyperaktivitás, figyelemkoncentrációs nehézségek) esetén.

Hasznos kiegészítő terápia lehet:

 • autoimmun betegségeknél,
 • a neuro-endokrin rendszer zavarainál (pl. pajzsmirigy túl- és alulműködés, menstruációs problémák),
 • változókori tünetek enyhítésére
 • jó tapasztalatok vannak aszthma, allergiás tünetek, ekcéma, pszoriázis enyhítésében, tünetmentessé tételében,
 • ízületi problémáknál, fájdalom enyhítésében is.
 • meddőségi, gyermekvállalási nehézségek esetében is nyújthat segítséget,
 • vagy párkapcsolat, illetve szülő-gyermek kapcsolatának helyreállításában.

Fontos szerepe lehet azon betegségek megelőzésében, amelyeknél jelentős kockázati tényező a stressz. Stresszes munkahelyeken, stresszes foglalkozások képviselőinél részben a megelőzésben, de a teljesítmény növelésében, a döntési képesség és a kreativitás kibontakoztatásának támogatásában is lehet jelentősége.

A hangterápiás kezelés többféle formában is történhet. Egyéni kezelésként, páros kezelésként, vagy csoportos terápiaként. Egyéni és páros kezeléseknél a hangtálakat a terapeuta a páciens(ek) testére helyezi, és közvetlenül adják át rezgésüket a testnek. Csoportos kezelés esetén a hangtálak a levegőn keresztül adják át rezgésüket a résztvevőknek.

Rendkívül kellemes kezelés, és gyorsan képes relaxált állapot elérésére. A páciensek általában még napokig, nem ritkán hetekig tartó hatásról – kiegyensúlyozottságról, lelki nyugalomról, jobb alvásról, jobb közérzetről számolnak be.

 

Náluk foglalhatod: