Kranioszakrális terápiaA kranioszakrális terápia alapja a kranioszakrális rendszer, vagyis a koponya és a gerinc csontjainak periodikus mozgása, ami jelentős befolyással van az agy és a központi idegrendszer működésére. A kranioszakrális rendszernek a szív- és érrendszerhez, valamint a légzéshez hasonlóan saját érzékelhető ritmusa van, amely aktív állapotban 8-14 ciklus/perc, a páros csontoknál optimális esetben szimmetrikus, és az egész testben a tengelyek mentén összehangolt, nyugalmi állapotban 2-3 ciklus/perc.

Ez a harmónia, a nyugalmi állapotban támogatja a test öngyógyító erőit, segít a regenerálódásban. A kezelés célja az optimális ritmus helyreállítása. A kezelés rendkívül gyengéd érintésekkel történik, melyek oldják a blokkokat a koponyacsontok, a gerinc és a keresztcsont mozgásában, valamint az agyi-gerincvelői folyadék áramlásában, valamint a kötőszöveti (fasciális) feszültségeket. Alapja a kötőszövetek, lemezek, ízületi feszültségek, koponyacsontok, varratok mikromanipulációja.

Normalizálja az agyi-gerincvelői folyadék áramlását, harmonizálja az idegi és hormonális folyamatokat. A kezelés kényelmes ruhában történik, kb. 60 perc időtartamban, melynek jótékony hatása azonnal jelentkezik, és általában hosszabb távon meg is marad. Megnyugvást hoz, csökkenti a szorongást, belső feszültségeket, stresszt. Javítja a közérzetet, erősíti az immunrendszert, csillapítja a fájdalmat. Általánosan javítja az életminőséget, serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait.

Segít feloldani a nagyon mély mentális blokkokat, lelki traumákat, valamint negatív attitűdöket, amelyek gátolják képességeink kiteljesedését, támogatja az önértékelést.

Kiválóan alkalmazható kiegészítő terápiaként valamennyi idegrendszeri hátterű, vagy idegrendszert érintő betegségnél, mentális hátterű, vagy ismeretlen eredetű megbetegedéseknél, migrénnél, bénulásoknál, a motoros koordináció zavarainál, krónikus idegfájdalmaknál, menopauzás tünetek enyhítésére, alvászavaroknál, állkapocs ízületi problémáknál, pszoriázisnál.

Alkalmas traumás agy- és gerincsérülések, kómás állapot kiegészítő, utókezelésére, műtétek, gerincérzéstelenítés, műtéti hegek okozta beidegzési problémák enyhítésére, utókezelésére, idegsérülések gyógyulásának támogatására.

Terhességnél jelentkező depresszió, terhességgel-szüléssel kapcsolatos szorongások oldására, a szülés-születés megkönnyítésére, szülési-születési traumák enyhítésére.

Gyermekeknél viselkedési zavarok (Asperger szindróma, autisztikus tünetek, agresszió, szorongásos problémák), tanulási nehézségek esetén. Jól alkalmazható hangképzési nehézségek, fogproblémák, fogszabályozó elő- és utókezelésére is.

Az egész testre, valamennyi folyamatára, és az összes szervrendszerre kifejti jótékony hatását, így széleskörűen és ellenjavallatok nélkül alkalmazható.

 

Náluk foglalhatod: